Glöd

Vill du sluta överprestera och jaga andningshål och i stället få mer glädje, lugn och energi över till det du brinner för?

Glödkursen är för dig som vill blåsa liv i dina drömmar och smälta hindren i din väg med din egen brinnande övertygelse och kraft.

Glöd – den där formlösa, storlekslösa källan som finns inuti oss alla, som värmer och brinner, pulserar och ger kraft till att övervinna hinder och ta oss an utmaningar. Det är vår inre glöd som attraherar människor och upplevelser, möjligheter och samarbeten. Glöd smittar och lockar, provocerar och utmanar och framförallt får den oss att vilja komma närmare och värma oss, i hopp om att den sprider sig till oss. Den finns där, djupt inom oss alla. Du kan välja att ignorera, stänga den inne och begränsa den men om du i stället odlar, ger den syre och spelrum kan den bli den viktigaste faktorn för att du kan skapa det livet du vill ha.

Varför gå denna kurs?

Vi lever i ett extremt prestations- och jämförelsesamhälle både på jobbet, i vänkretsen, i kärleksrelationer och i våra fritidsaktiviteter. Det är lätt att tappa bort sig själv i försöken att hänga med i takten hos det som visas upp av andra i sociala medier och snabba ytliga möten. Samtidigt har behovet att bara få vara, att få känna att vi duger precis som vi är, att få samtala om det som är svårt, gör ont eller utmanar och att känna samhörighet och acceptans aldrig varit så stark i oss som nu. Många av oss lever i relationer men känner oss fortfarande ensamma med de mer existentiella frågorna. Vi känner att vi har allt men ändå är det nått som saknas.

Kursen är för dig som vill skapa riktning i ditt liv mer utifrån vad du själv vill och tona ned fokus på vad andra kan tänkas tycka. Den är för dig som känner rastlöshet i karriärhetsen och ibland stressas av sociala medier och jakten på andras ytliga acceptans. Den är för dig som vill nå djupare och komma i kontakt med dina egna styrkor, drömmar och utveckla dessa. Du vill skapa medvetenhet kring varför du ibland åsidosätter dig själv för att vara till lags. Kursen är också för dig som redan är bra på att tillvara dina egna behov på ett sunt sätt, men vill hitta vägar att få tag i din inre glöd och låta den leda din utveckling.

Kursen handlar om att på ett lustfyllt och nyktert sätt se och acceptera oss själva och bli mer nöjda med de vi är. Att lära oss att leva i verkligheten och se det viktiga i livet och hitta in till det vi verkligen bryr sig om. Att få syn på våra starka sidor och få dem att växa.

Vad får du i kursen?

Glöd erbjuder en unik möjlighet för dig att utforska det som får just dig att gnistra och glöda. Kursen är för dig som vill komma i kontakt med det som brinner inom dig och, i en grupp av likasinnade kvinnor, utforska och expandera din glöd i en stöttande, accepterande och utmanande atmosfär.

Du får:

 • Djupare kontakt med vad du innerst inne vill

 • Praktiskt övning och verktyg för att minska ditt inre negativa malande

 • Insikt om var du saboterar för dig själv genom att behaga eller tillfredsställa andras behov i stället för dina egna

 • Ökat mod att möta dina rädslor och därigenom bygga självkänsla

 • Stärkt förmåga att både ge till och söka stöd hos andra kvinnor

 • Större tydlighet kring hur du vill utvecklas som människa

 • Lära känna och utöka din komfortzon tillsammans med andra kvinnor

 • Träning i meditation och mindfulness


Kursinnehåll

Detta är en kurs för dig som vill något mer än att springa på i invanda hjulspår, som lever med känslan av att ”det måste finnas något mer att hämta i livet än vad jag får ut”. Du kanske känner att du inte alltid kommer till din rätt och har på känn att nycklarna finns inom dig, men du kommer inte riktigt åt dem. Du är en kvinna som är nyfiken på vad andra kan lära dig om dig själv, och som vill utmana sin komfortzon tillsammans med andra i en trygg och tillitsfull atmosfär med likasinnade.

Det överordnade temat är att få tag i glöden och minska vår inre kritiker. Varje träff har ett fördefinierat och överordnat tema medan gruppcoachingens dynamiska form styr det faktiska innehållet genom att gruppens medlemmar tar upp och behandlar aktuella frågor. På så sätt samskapar vi lärandet.

Kärnteman i kursen är:

 • Drömmar, mål och personligt ansvarstagande

 • Den feminina energins styrka och utmaningar

 • Våra emotioner och försvarsmekanismer

 • Offertänk och motståndshantering

 • Gränssättning och vårt inre vetande

Kursen löper över 9 tillfällen enligt följande upplägg:

Träff 1

Kvällsträff tisdag 17 sep, 19:00-21:15

Introduktionsträff där vi lär känna varandra, pratar överprestation och sätter intentionen och ramarna för kursens träffar.

Träff 2

Heldagworkshop, söndag 29 sep, 10:00-16:30

Med fokus på våra känslor, hjärnan och introduktion till Reality Formula, en metod för att lära sig att leva mer i verkligheten och gilla det!

Träff 3

Kvällsträff tisdag 1 okt, 19:00-21:15

Vi pratar om feminin och maskulin energi.

Träff 4

Kvällsträff tisdag 8 okt, 19:00-21:15

Vi pratar om att hur vårt eget tänkande hindrar oss från att få det vi vill ha.

Träff 5

Kvällsträff tisdag 15 okt, 19:00-21:15

Vi pratar om hur vi tar oss loss från vårt eget inre motstånd.

Träff 6

Kvällsträff tisdag 22 okt, 19:00-21:15

Vi pratar om drivkraften i våra stora och små önskningar, begär och drömmar.

Träff 7

Kvällsträff tisdag 29 okt, 19:00-21:15

Vi pratar om själv-sabotage och hur vi kommer bort ifrån det.

Träff 8

Kvällsträff tisdag 5 nov, 19:00-21:15

Vi pratar om sunda gränser och att kunna säga nej när det är det rätta.

Träff 9

Kvällsträff tisdag 12 nov, 19:00-21:15 - Kursavslut

Vi summerar lärdomar, knyter ihop, sätter intentioner för fortsatt utveckling utanför kursen.

Anmäl ditt intresse genom att fylla formuläret här under.  Det går också bra att anmäla intresse genom att skicka samma information till mig på mobilnummer 070-495 02 81.

Skulle du vilja ställa frågor kring kursen är du också välkommen att ringar eller maila till mig.

Varmt välkommen med din intresseanmälan eller frågor.

Intresseanmälan

SKICKA